Erfrecht

Erfrecht, testament, codicil, legaat…..? Wij kunnen u helpen!

Heeft u ooit serieus nagedacht over wat er met uw nalatenschap gebeurt als u komt te overlijden?

Het is van groot belang om te realiseren dat er nog steeds misverstanden bestaan over de verdeling van een erfenis.

Veel mensen denken dat de afwikkeling van een nalatenschap in Nederland al goed geregeld is volgens de wet. Maar niets is minder waar. Dit kan onaangename verrassingen voor uw nabestaanden met zich meebrengen, en dat is iets wat u wilt voorkomen. Het is begrijpelijk dat u niet graag nadenkt over wat er gebeurt na uw overlijden.

Hoewel het regelen van een testament vaak wordt besproken, wordt er vaak geen actie ondernomen. Dit kan echter leiden tot vervelende situaties. U wilt uw nabestaanden, naast het verdriet, toch niet belasten met emotionele en financiƫle zorgen?

Veel mensen denken dat een testament alleen relevant is voor vermogende mensen, maar ze vergeten dat er vaak ook veel waarde zit in het eigen huis. Hierover moeten erfgenamen erfbelasting betalen. Het is best te begrijpen dat veel mensen het regelen van een testament en levenstestament voor zich uit schuiven. Er bestaan namelijk vooroordelen, zoals de veronderstelling dat het taalgebruik bij de notaris moeilijk te begrijpen is, of dat de kosten hoog zijn.

Ik wil deze vooroordelen wegnemen en ervoor zorgen dat u snel, persoonlijk en eenvoudig een testament en levenstestament kunt opstellen.

Gratis afspraak